Haltrófea készítés házilag |
Tiszalúci kalandozás 1. rész |
Megdõlt a ponty világrekord!!! |
Ingyen horgász DVD |
Horgászcikk árverés |
Gyártók A-H |
Gyártók I-P |
Gyártók Q-Z |
Társoldalak |
Kapcsolat |
Hírlevél |
Horgasszunk.hu blog |
Halászháló kötés 1. rész |
Halászháló kötés 2. rész |
Halászháló kötés 3. rész |
Halászháló kötés 4. rész |
Halászháló kötés 5. rész |
Szolunáris táblázat 2007. |
Vízállásjelentés |
Hozzávalók:
45-50 cm-es csukák
csukánként egy-egy kisebb fej vöröshagyma
só, bors
nyársak
keményfából rakott tábortúz, vagy barbecue grill
Elkészítés:
A csukát langyos, ecetes vízben leöblítjük, lemossuk róla a nyálkát. Nem pikkelyezzük le, nem bontjuk fel! Hátgerince mentén, a faroknyél felől nyársra húzzuk, vigyázva, hogy a belső részei ne sérüljenek. Parázs felett forgatva egy órán keresztül sütjük.
Lehúzzuk a nyársról, a gerinc mentén kezdjük bontani, kiemeljük a belsőségeket, a hasüregbe szeletelt hagymát teszünk, sót, borsot szórunk. A hamvadó parázsba helyezzük kb. 5-10 percre, hogy a fűszerek átjárhassák. A parázsból kiemelve leginkább puszta kézzel fogyasztható, simán le kell csipegetni a bőréről. Autentikus Dráva melléki halászétel, tábori körülményekhez.