horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés
támogatói linkek


dorogma panzió tiszadorogma



legfrissebbek
Bojlireceptek
Tiszalúci kalandozás 1. rész
Megdõlt a ponty világrekord!!!
Ingyen horgász katalógus, DVD
Horgasszunk.hu póló
linkek
Gyártók A-H
Gyártók I-P
Gyártók Q-Z
Társoldalak
Kapcsolat
Hírlevél
Horgasszunk.hu blog google blogger blogspot
állandó rovatok

Google Adsense pénzkeresés

Halászháló kötés 1. rész
Halászháló kötés 2. rész
Halászháló kötés 3. rész
Halászháló kötés 4. rész
Halászháló kötés 5. rész
Szolunáris táblázat 2007.
Vízállásjelentés


 

 

 

 

Gombás tonhal

Hozzávalók:
4 szelet fagyasztott tonhal     
(kb. 45-50 dkg),
4 evokanál olaj,
20 dkg gomba,
2 piros paradicsompaprika,
1 nagy paradicsom,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 evokanál liszt,
1 késhegynyi törött bors
ízlés szerint só.

A fagyasztott halat felengedés után négy szeletre
vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét felén
lisztbe mártjuk. Serpenyoben, 2 evokanál olajon, eros
lángon, hirtelen átsütjük, és a citromlével meglocsolva,
fedo alatt néhány percig pároljuk. Közben a gombát
megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsompaprikát
kicsumázzuk, és kis darabokra vágjuk, a hagymát pedig
finomra metélve, a forró olajon üvegesre fonnyasztjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a gombát, és a
petrezselyemzöld apróra vágott felét. Fedo alatt, saját
levében, idonként megkeverve, puhára pároljuk, ezután
zsírjára sütjük. Beletesszük a paprikát meg a citrom
reszelt héját. Ismét befedjük, és addig pároljuk, amíg a
paprika kissé összeesik, de még nem nagyon puha.
Ráöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a vékony szeletekre
vágott paradicsomot, meg a petrezselyemzöld másik felét.
Éppen csak egyet forralunk a ragun, máris a halszeletek
köré öntjük.

idõjárás