Bojlireceptek |
Tiszalúci kalandozás 1. rész |
Megdõlt a ponty világrekord!!! |
Ingyen horgász katalógus, DVD |
Horgasszunk.hu póló |
Gyártók A-H |
Gyártók I-P |
Gyártók Q-Z |
Társoldalak |
Kapcsolat |
Hírlevél |
Horgasszunk.hu blog |
Halászháló kötés 1. rész |
Halászháló kötés 2. rész |
Halászháló kötés 3. rész |
Halászháló kötés 4. rész |
Halászháló kötés 5. rész |
Szolunáris táblázat 2007. |
Vízállásjelentés |
Hozzávalók:
4 szelet fagyasztott tonhal
(kb. 45-50 dkg),
4 evokanál olaj,
20 dkg gomba,
2 piros paradicsompaprika,
1 nagy paradicsom,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 evokanál liszt,
1 késhegynyi törött bors
ízlés szerint só.
A fagyasztott halat felengedés után négy szeletre
vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét felén
lisztbe mártjuk. Serpenyoben, 2 evokanál olajon, eros
lángon, hirtelen átsütjük, és a citromlével meglocsolva,
fedo alatt néhány percig pároljuk. Közben a gombát
megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsompaprikát
kicsumázzuk, és kis darabokra vágjuk, a hagymát pedig
finomra metélve, a forró olajon üvegesre fonnyasztjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a gombát, és a
petrezselyemzöld apróra vágott felét. Fedo alatt, saját
levében, idonként megkeverve, puhára pároljuk, ezután
zsírjára sütjük. Beletesszük a paprikát meg a citrom
reszelt héját. Ismét befedjük, és addig pároljuk, amíg a
paprika kissé összeesik, de még nem nagyon puha.
Ráöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a vékony szeletekre
vágott paradicsomot, meg a petrezselyemzöld másik felét.
Éppen csak egyet forralunk a ragun, máris a halszeletek
köré öntjük.