horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés

támogatói linkek


dorogma panzió tiszadorogma

 legfrissebbek
Bojlireceptek
Tiszalúci kalandozás 1. rész
Megdõlt a ponty világrekord!!!
Ingyen horgász katalógus, DVD
Horgasszunk.hu póló
linkek
Gyártók A-H
Gyártók I-P
Gyártók Q-Z
Társoldalak
Kapcsolat
Hírlevél
Horgasszunk.hu blog google blogger blogspot
állandó rovatok

Google Adsense pénzkeresés

Letölthető horgászjátékok
A VMSZ jelenti a Balatonról
Ingyenes dolgok horgászoknak
Szolunáris táblázat 2007.
Vízállásjelentés
Halászháló kötés
idõjárás 

A tökéletes dobás

Az etetett helyre való dobás a sikeres horgászat alfája és omegája. A pontyhorgászat esetében pedig pláne. Ha megtaláltuk a halak egyik kedvenc tartózkodási helyét és elkezdjük etetni, akkor nagyon fontos, hogy mindig pontosan ugyanarra a helyre dobjuk a szerelékünket. Ha ezt a helyet titokban akarjuk tartani, akkor nem karózhatjuk ki. Megoldás: vagy fejben tartjuk (ami igen nehéz), vagy egy fifikás módszerhez folyamodunk.

Ezt az egyszerű, hatásos módszert mutatjuk be, ami a fogási esélyeken is biztosan javít. Az etetés helyét először jelöljük meg egy bójával. Ezután, akár már a felcsalizott szereléket dobjuk be pontosan oda. Akár többször is próbálkozhatunk a minél pontosabb dobás érdekében. Ha sikerült, feszítsük meg a zsinórt és jelöljük be egy alkoholos filccel 5-10 cm hosszúságban. A túlsó parton, velünk szemben pedig jegyezzünk meg egy tereptárgyat, egy fát, bármit, ami a későbbiekben a pontos irányt mutathatja. Ezután már kivehetjük a bóját, nem lesz rá szükségünk. Akár a szereléket is kivehetjük, megpróbálkozhatunk a látszólag vaktában való dobálással. A bedobás után figyelhetjük a zsinórt és látni fogjuk a jelzésen, hogy rövidet, avagy távolit dobtunk e? Ha túldobtuk a szereléket, nincs más dolgunk, mint a felesleges zsinórmennyiséget visszacsévélni. Ha a jelölésünkig visszatekertük a zsinórt, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a csalink a lehető legjobb helyen várja bajuszos barátainkat.

Természetesen, ahhoz, hogy ezt a módszert kivitelezni tudjuk, a túlsó parton mindenképpen kell, hogy legyen egy tájékozódási pont. A pontos dobási távolság különösen éjszaka fontos, amikor csak a csobbanás hangjából tudjuk a dobási távolságot megbecsülni. Viszont így, jelölt zsinórral már éjszakai horgászatkor sem lesznek ilyen jellegű gondjaink. Zsinórnak egyébként a Shimano Techniumot, vagy a Technium Tribalt ajánlom. A világ jelenleg legjobb pontyozó zsinórjai közé tartoznak. Strapabíróak, kicsi a nyúlásuk és különösen jó csómótűrő képességgel rendelkeznek. A sötét színük miatt a víz alatt majdnem, hogy észrevehetetlenek és a fent említett jelölés is jól látszik rajtuk.zsinór jelölés

bojli pontyhorgászat
Eredeti: Shimano Europe

idõjárás