horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés

támogatói linkek


dorogma panzió tiszadorogma

 legfrissebbek
Bojlireceptek
Tiszalúci kalandozás 1. rész
Megdõlt a ponty világrekord!!!
Ingyen horgász katalógus, DVD
Horgasszunk.hu póló
linkek
Gyártók A-H
Gyártók I-P
Gyártók Q-Z
Társoldalak
Kapcsolat
Hírlevél
Horgasszunk.hu blog google blogger blogspot
állandó rovatok

Google Adsense pénzkeresés

Letölthető horgászjátékok
A VMSZ jelenti a Balatonról
Ingyenes dolgok horgászoknak
Szolunáris táblázat 2007.
Vízállásjelentés
Halászháló kötés
idõjárás


Horgász – Vadász – Halász

Horog és kereszt – egy sírásó a horgász-szenvedély fogságában. A horgászok mindig nagy megbecsüléssel tekintenek arra a társukra, akiben olyan hőfokon izzik a szenvedély, hogy egész életük során marionett-bábuként tűrik, hogy a horgászat iránti olthatatlan vágy galléruknál fogva rángassa le a vízpartra és vissza, akár a leglehetetlenebb időjárási körülmények között is.
ledes fejlámpaKi mást is illethetne ez a bevezetés, mint Ildzsa Gézát, aki gyermekkora óta rabja e szenvedélynek, és most sem látja a szabadulása időpontját, és igazából nem is várja.
Géza, akinek családneve török ősökre utal, a Holtágon lévő, lakható stégén fogadott engem. Bár január közepe van, mégis horgászat közben találom, amiben egy kis szerepe azért az időjárásnak is van.
Az erős fizikumú horgász fiatal korában bányászként kereste a kenyerét, majd közel másfél évtizede sírásóként dolgozik Miskolcon. Beszélgetésünk előtt néhány héttel költözött el harmadik feleségétől albérletbe, ahová csak a mintegy 30 db horgászbotját, bojli-padjait, horgászkönyv és DVD gyűjteményét, valamint több száz horgászújságját vitte magával a kondigépe és a súlyzói mellett.Először a 2006-os év eredményeiről kérdeztem. Elmondta, hogy a tavalyi évben egy 8, és egy 12 kg-os amúrt sikerült fognia, pontyból mintegy 90 db-ot, 2,5-6 kg súlyúig. Kárász is került horogra, közel 40 kilónyi, s bár többnyire békés halra horgászik, azért csuka és süllő is akadt néhány darab, köztük egy közel 3 kg-os süllő. .A pontyozás, amúrozás terén a lebegtetett kukoricára esküszik, különböző titkos illatanyagokkal 16 kg-os amurmegbolondítva. (képünkön egy korábbi, 16 kg-os amúrjával látható)
A szezont tavasszal egy vödörnyi rottyantott kukorica etetésével kezdi, amelyre naponta 3-4 kg búzát vagy kukoricát etet rá. Ezekből évente mintegy 10 mázsányit használ el. Ha megindul a hal, Géza gyakorlatilag leköltözik a vízpartra. Elhűlve hallgattam napirendjét, melyet most megosztok az olvasókkal is. A 16 órás vonattal érkezik haza Miskolcról. Otthon már becsomagolva várják horgászbotjai, kerékpárra pattan, és már kerekezik is le a három kilométerre lévő stégjéhez. Ezután tömény horgászat következik, petróleum lámpája fényénél, egészen hajnali négy óráig. Virradatra hazakerékpározik, majd fürdés, kávézás következik, és a „félhetes” vonattal Miskolc felé veszi az útját, irány a temető, ahol levezetésként kiás egy sírt. És ez egy évben legalább 200 napon így történik! Aggódva kérdeztem, hogy miként bírja ezt fizikailag? Mosolyogva közölte, hogy mindennap vitaminokat és ginzenggyökér-kivonatot fogyaszt, és a napi kétszeri étkezését sem aprózza el. Reggelire „bekap” 2-3 sült csirkecombot, 30 dkg párizsit, 5 pár virslit, 1 fej hagymát, 1-2 db banánt, és 2-3 szelet kenyeret (ez utóbbit nem igazán szereti). A vacsora menüjét sem diétás-nővér állította össze: 2-3 sült csirkecomb, 2-3 tányér leves, pörkölt tésztával, 2-3 db banán, 1 tábla tejcsokoládé, egy kis sütemény (ha kerül), mindezt leöblíti egy üveg kólával.
Álmélkodva jegyzetek, miközben hősünk bevág, és megszákol egy csukát. Elbúcsúzom, és miközben a terepjáróval döcögök a földúton, a bágyadt januári napsütésben, úgy érzem, hogy egy boldog és elégedett emberrel találkozhattam.Jó fogást Géza!
Dr. Boros László
http://tiszaluc.fw.hu
kiemelés szákolásstégen
horog kiszabadítása

idõjárás