Bojlireceptek |
Tiszalúci kalandozás 1. rész |
Megdõlt a ponty világrekord!!! |
Ingyen horgász katalógus, DVD |
Horgasszunk.hu póló |
Gyártók A-H |
Gyártók I-P |
Gyártók Q-Z |
Társoldalak |
Kapcsolat |
Hírlevél |
Horgasszunk.hu blog |
Halászháló kötés 1. rész |
Halászháló kötés 2. rész |
Halászháló kötés 3. rész |
Halászháló kötés 4. rész |
Halászháló kötés 5. rész |
Szolunáris táblázat 2007. |
Vízállásjelentés |
Hozzávalók:
10 db egész pisztráng,
5 dl tej,
3 dkg só,
12 dkg liszt,
15 dkg mandula,
10 adag vajas burgonya.
A pisztrángot óvatosan kibontjuk,pikkelyeit
eltávolítjuk, majd gondosan szárazra töröljük kívül,
belül. Az előkészített pisztrángokat ezután tejbe
áztatjuk, amelyben többször megforgatjuk, hogy mindenütt
érvényesüljön a tej ízjavító és puhító hatása.
Közben előkészítjük a mandulát. Vizet forralunk, amelybe
beleöntjük a mandulát. Néhány percig forraljuk, majd
leszűrjük. Ezután a héját könnyedén lehúzzuk. A mandulát
ezután leszárítjuk, metéltre összevágjuk. A pisztrángot
kiemeljük a tajből és gondosan leszárítjuk. Ezután
besózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, amelyben lassan
készre sütjük a pisztrángokat. A sütés vége felé
hozzáadjuk az előkészített mandulát, és együtt fejezzük
be az étel készítését.
A készre sütött pisztrángokat lapátkanál segítségével
előmelegített halastálra tálaljuk. A tetejére öntjük a
vajas mandulát.
ülön vajas burgonyát adunk hozzá.