horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés
támogatói linkek


dorogma panzió tiszadorogma



legfrissebbek
Bojlireceptek
Tiszalúci kalandozás 1. rész
Megdõlt a ponty világrekord!!!
Ingyen horgász katalógus, DVD
Horgasszunk.hu póló
linkek
Gyártók A-H
Gyártók I-P
Gyártók Q-Z
Társoldalak
Kapcsolat
Hírlevél
Horgasszunk.hu blog google blogger blogspot
állandó rovatok

Google Adsense pénzkeresés

Halászháló kötés 1. rész
Halászháló kötés 2. rész
Halászháló kötés 3. rész
Halászháló kötés 4. rész
Halászháló kötés 5. rész
Szolunáris táblázat 2007.
Vízállásjelentés
idõjárás

 

 

 

Pisztráng mandulával sütve

Hozzávalók:
10 db egész pisztráng,
5 dl tej,
3 dkg só,
12 dkg liszt,
15 dkg mandula,
10 adag vajas burgonya.

A pisztrángot óvatosan kibontjuk,pikkelyeit
eltávolítjuk, majd gondosan szárazra töröljük kívül,
belül. Az előkészített pisztrángokat ezután tejbe
áztatjuk, amelyben többször megforgatjuk, hogy mindenütt
érvényesüljön a tej ízjavító és puhító hatása.
Közben előkészítjük a mandulát. Vizet forralunk, amelybe
beleöntjük a mandulát. Néhány percig forraljuk, majd
leszűrjük. Ezután a héját könnyedén lehúzzuk. A mandulát
ezután leszárítjuk, metéltre összevágjuk. A pisztrángot
kiemeljük a tajből és gondosan leszárítjuk. Ezután
besózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, amelyben lassan
készre sütjük a pisztrángokat. A sütés vége felé
hozzáadjuk az előkészített mandulát, és együtt fejezzük
be az étel készítését.
A készre sütött pisztrángokat lapátkanál segítségével
előmelegített halastálra tálaljuk. A tetejére öntjük a
vajas mandulát.
ülön vajas burgonyát adunk hozzá.

idõjárás