horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés
támogatói linkek


dorogma panzió tiszadorogma



legfrissebbek
Bojlireceptek
Tiszalúci kalandozás 1. rész
Megdõlt a ponty világrekord!!!
Ingyen horgász katalógus, DVD
Horgasszunk.hu póló
linkek
Gyártók A-H
Gyártók I-P
Gyártók Q-Z
Társoldalak
Kapcsolat
Hírlevél
Horgasszunk.hu blog google blogger blogspot
állandó rovatok

Google Adsense pénzkeresés

Halászháló kötés 1. rész
Halászháló kötés 2. rész
Halászháló kötés 3. rész
Halászháló kötés 4. rész
Halászháló kötés 5. rész
Szolunáris táblázat 2007.
Vízállásjelentés


 

 

 

 

Rozmaringos menyhal

A kutyát (menyhal népies neve, a szerk.) erősen megsózva lekaparjuk és
4-5 cm vastag patkókra meg faroknyelekre vágjuk. Jól besózva mély
tálba tesszük, egy bögrében összekeverjük egy egész citrom levét (egy
citrom kábé 3 közepes, 30 dekás kutya pácolására elég) pár evőkanálnyi
extraszűz olívaolajjal és egy jelentős löketnyi őrölt rozmaringgal.
(Ha másfajta halunk van, azt vágjuk aránylag kis darabokra.)
A páclevet a kutyákra öntjük, a májakat és a tejet-ikrát hirtelen
kisütjük, pirospaprikával és lilahagymával megesszük, és ájultan
lefekszünk aludni. Másnap a halakat kivesszük a léből, szűrőbe rakjuk
lecsöpögni és megcsináljuk a panírt, ami kukoricaliszt + kis só + pár
kávéskanalnyi őrölt rozmaring. A darabokat együtt beledobjuk,
összerázzuk, leverjük a felesleges lisztet és a cuccot kisütjük forró
olajban.

idõjárás