Bojlireceptek |
Tiszalúci kalandozás 1. rész |
Megdõlt a ponty világrekord!!! |
Ingyen horgász katalógus, DVD |
Horgasszunk.hu póló |
Gyártók A-H |
Gyártók I-P |
Gyártók Q-Z |
Társoldalak |
Kapcsolat |
Hírlevél |
Horgasszunk.hu blog |
Halászháló kötés 1. rész |
Halászháló kötés 2. rész |
Halászháló kötés 3. rész |
Halászháló kötés 4. rész |
Halászháló kötés 5. rész |
Szolunáris táblázat 2007. |
Vízállásjelentés |
Hozzávalók: 1 kis üveg piros lazactörmelék, 12 db előre megsütött, sós palacsinta, 1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé, 1 evőkanál tejföl, teáskanálnyi búzadara, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítése: A lazacot lecsöpögtetjük (az olajat később belekeverjük egy hideg mártásba vagy szendvicskrémbe). A tojást felverjük, összekeverjük a citromlével, a tejföllel és a búzadarával, majd hozzáadjuk a leszűrt lazactörmeléket. A krémmel egyenként megkenjük a palacsinták egész felületét. A tésztát először félbe-, majd pedig negyedekbe hajtjuk, és lisztben, felvert tojásban, valamint zsemlemorzsában megmártjuk. 180 fokos olajban (3-4 perc alatt) szép pirosasbarnára sütjük. Forrón, jéghideg, kapros tejföllel előétel gyanánt, vagy dupla mennyiségben készítve, főételnek tálaljuk. Sör- vagy borkorcsolyának is nagyon jó, akkor pedig hidegen tesszük az asztalra. Egyszerűen és gyorsan készíthető, nagyon finom étel.