Bojlireceptek |
Tiszalúci kalandozás 1. rész |
Megdõlt a ponty világrekord!!! |
Ingyen horgász katalógus, DVD |
Horgasszunk.hu póló |
Gyártók A-H |
Gyártók I-P |
Gyártók Q-Z |
Társoldalak |
Kapcsolat |
Hírlevél |
Horgasszunk.hu blog |
Halászháló kötés 1. rész |
Halászháló kötés 2. rész |
Halászháló kötés 3. rész |
Halászháló kötés 4. rész |
Halászháló kötés 5. rész |
Szolunáris táblázat 2007. |
Vízállásjelentés |
Személyenként 2 szelet lazacfilé, 2 gerezd fokhagyma, tej az áztatáshoz,
Só, bors, bacon szalonna csíkok, kevés olaj.
A lazac filét besózzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával majd leöntjük
annyi tejjel,
ami ellepi. Ebben pácoljuk 30 percet.
A sütőedényt olajjal kikenjük , a szeleteket egymás mellé tesszük.
Sóval , borssal, és a tejből kiszűrt fokhagymával fűszerezzük.
Minden szeletet beborítunk 2 bacon szelettel. Meglocsoljuk kevés olíva
olajjal.
Forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Vajas burgonyával és fokhagymás joghurt mártással kínáljuk.
Joghurt mártás
1 pohár natúr joghurt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 marék apróra vágott
olívabogyó,
őrölt zöldbors, kevés citromlé, pici cukor.
A hozzávalókat jól elkeverjük és behűtve kínáljuk.
Fűszeres lazac törzs
10x 10 cs-es darabokat vágunk a lazactörzsből.Sózzuk,borsozzuk
őrölt gyömbérrel megszórjuk és állni hagyjuk rövid ideig.
Friss petrezselyem levelet, bazsalikomot, metélőhagymát apróra vágunk,
ebbe hempergetjük a haldarabokat.Jól rányomkodjuk a füves keveréket.
Forró vajon néhány perc alatt mindkét oldalán megsütjük
Párolt zöldséggel, fűszeres tartármártással kínáljuk.