horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés
támogatói linkek


dorogma panzió tiszadorogma



legfrissebbek
Bojlireceptek
Tiszalúci kalandozás 1. rész
Megdõlt a ponty világrekord!!!
Ingyen horgász katalógus, DVD
Horgasszunk.hu póló
linkek
Gyártók A-H
Gyártók I-P
Gyártók Q-Z
Társoldalak
Kapcsolat
Hírlevél
Horgasszunk.hu blog google blogger blogspot
állandó rovatok

Google Adsense pénzkeresés

Halászháló kötés 1. rész
Halászháló kötés 2. rész
Halászháló kötés 3. rész
Halászháló kötés 4. rész
Halászháló kötés 5. rész
Szolunáris táblázat 2007.
Vízállásjelentés


 

 

 

 

Kaviárral töltött fánk

Hozzávalók: a tésztához 2,5 dl víz, 7 dkg vaj, 20 dkg finomliszt, 5 db egész tojás, 1 mokkás-kanál só, a töltelékhez kis doboz kaviár, fél citrom leve, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg tehéntúró, 1-2 evőkanál sűrű tejföl, só és törött fehér bors ízlés szerint, tojás, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése: A vizet felforraljuk, és beletesszük a vajat, meg a sót. Ha felforrt, apránként beleszórjuk a lisztet. Állandó keverés közben olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Kihűtjük, és az egész tojásokat egyenként belekeverjük. Sütőlemezre vagy tepsibe teáskanállal kis halmokat teszünk egymás mellé, nem túl szorosan, és nagyon forró sütőben, közepes lángon, kb. 15 percig sütjük. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját! A sárgásbarnára megsült fánkokat levesszük a sütőlemezről. Míg hűlnek, elkészítjük a tölteléket: a vajat habosra keverjük az áttört tehéntúróval, a tejföllel, a sóval, a lereszelt hagymával és a citromlével. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kaviárt, majd a félbevágott fánkok üregét megtöltjük a kaviáros krémmel. A fánkokat kissé összenyomjuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, kis adagokban beletesszük 180 fokos olajba és kisütjük (1-2 perc). Az olajat lecsöpögtetjük; hidegen is, melegen is nagyon finom. Kissé bonyolult és munkaigényes, nem olcsó, de nagyon különleges étel.

idõjárás